Yoga Weekend 18-19 Mai

YOGA WEEKEND PÅ YOGAFABRIKKEN:
«Strength in softness» med Iselin Amanda Støylen (www.dharmatales.com)

Yogafabrikken og Iselin Amanda Støylen inviterer til helgekurs helgen 18. og 19 mai.
Denne helgen dykker vi inn i en verden av mykere og mer restorative former for yoga. Gjennom to 3 timers workshoper, en på lørdag og en på søndag, får vi et innblikk i Yin yoga, restorative yoga og en mykere tilnærming til asana(yoga) praksis.

Begge dagene vil bestå av en deilig yin/restorative økt på ca 90 minutter. Deretter vil vi ha en felles pause (med te og litt snacks), før vi fortsetter med foredrag innenfor dagens tema. Vi avslutter med en felles guidet meditasjon.

OM YOGATIMENE:
Selve yogatimen vil bestå av en yogasekvens med passive liggende og sittende asanaer (yoga stillinger), og vi vil holde hver posisjon i 3-5 minutter. Denne yogatimen er lagt opp slik at du skal kunne oppnå full avslapning, og styrke kroppens evne til hvile og restitusjon.

På det fysiske plan hjelper denne formen for yoga oss å nå dypere nivåer i kroppen enn hva en mer dynamisk form for yoga tillater. Målet er å myk-gjøre bindevevet i kroppen, kjent som fascia. Dette oppnår vi ved å holde stillingene over lengre tid, men en mild strekk. Vi vil særlig fokusere på områdene rundt korsryggen og hoftene. Disse områdene er kjent for å oppbevare og lagre mye av våre følelsesmessige spenninger.

LØRDAG 18. Mai, klokken 15.00-18.00
90 minutter YIN YOGA
Pause med frukt og te
FOREDRAG: Veien mot en mykere og mer responsiv form for yoga praksis. (én time)
< Avslutter med felles meditasjon, ca 20 minutter

Om temaet for dagen:
Vi ser på fordelene ved å praktisere både Yin Yoga og Restorativ Yoga, og hvorfor disse mykere og rolige formene for yoga kan være nettopp det vi trenger som et motstykke til vår vestlige livsstil.
Til tross for at dette er rolige former for yoga, jobber de dypt i kroppen, både på fysiske, mentale og følelsesmessige plan.

I yin yoga jobber vi med asanaene som et verktøy for å styrke meridianene (energi kanalene) i kroppen. (Meridian systemet er et konsept velkjent innen tradisjonell ´Chinese Medicine´, og blir beskrevet som en kanal som livsenergien, "qi", strømmer igjennom.) Resultatet er økt flyt av energi og livskraft.

Yin yoga er en motvekt til de yang-baserte, mer fysisk krevende yoga formene. Yin og restorative yoga styrker det para-sympatetiske nervesystemet, "rest and digest", og hjelper oss til å slappe av, redusere stress og uro, og bidrar til generelt økt velvære på de fysiske, mentale og følelsesmessige plan.

Iselin vil fortelle om sin reise mot en mykere tilnærming til yoga praksisen, og hvorfor hun (som tidligere praktiserte mye mer fysisk krevende former for yoga) har lagt over til disse formene for praksis.

SØNDAG 19. Mai Klokken 10.00-13-00
90 minutter YIN YOGA
Pause med frukt og te
FOREDRAG: Å lytte til kroppens signaler, ønsker og behov (én time)
Avslutter med felles meditasjon, ca 20 minutter

Om temaet for dagen:
Et av hovedprinsippene innen yoga er å utvikle evnen til å lytte til egen kropp og dens behover. Men dersom vi lenge har ignorert kroppens egne signaler og ønsker, hvor begynner vi? Vi ser på

- Hvordan roligere former for yoga praksis åpner opp for en dypere kontakt med egen kropp og sinn.

- Å bevege seg forbi det fysiske; yoga som et fristed; som et verktøy for å takle stress, vonde følelser og vanskelige perioder i livet

- Yoga for kvinner; menstruasjon, graviditet, menopause: å praktisere eller ikke praktisere?

Om Iselin:
Iselin Amanda Støylen er utdannet yogalærer ved Byron Yoga Centre, i Byron Bay, Australia. Etter flere års praksis valgte Iselin å dedikere et helt år til yoga og den yogiske livsstilen, og fullførte 800 timer med utdannelse innen yoga/asana, meditasjon, pranayama og yogisk filosofi. Iselin underviser klassisk hatha/vinyasa timer, Iyengar yoga, restorative og yin yoga. Hennes grunnlag i Iyengar yoga fører til at mye av hennes fokus ligger i å assistere sine elever å bygge en holdbar og sikker praksis, der anatomi og tilpassing til hver enkelt individ og deres behov står i fokus. Selv har Iselin praktisert yoga nærmest daglig de siste årene, og mener derfor at hennes dedikasjon og erfaring til denne livsstilen er en av hennes styrker som yogalærer, og at dette gjenspeiles i undervisningen hennes. Iselin bor for tiden i Byron Bay, men vil tilbringe sommerhalvåret i Norge og resten av Europa. Hun jobber delvis som yogalærer, delvis som plantebasert kokk, oppskriftsutvikler og skribent. Hun er forfatter av nettstedet www.dharmatales.com, og er lidenskapelig opptatt av holistisk helse og ernæring.

Denne helgen dykker vi inn i en verden av mykere og mer restorative former for yoga. Gjennom to 3 timers workshoper, en på lørdag og en på søndag, får vi et innblikk i Yin yoga, restorative yoga og en mykere tilnærming til asana(yoga) praksis.

Sted:
Yoga Fabrikken på Notodden (Storgata 30, 3677 Notodden)

Tid: Lørdag 18. mai og søndag 19. mai

Pris: 350-, per workshop (300 for medlemmer), eller bli med begge dagene for 600-, (500-, for medlemmer)